Varg

Jag blir så ledsen när jag ser hur folk reagerat på vad som hänt på kolmården.
Vargen är ett ROVDJUR, inte en sällskapshund.
Ska vargarna behöva avlivas för att vi människor tror vi kan få dem tama ?
Kolla lite statistik..
 
"Sedan 1950 och framåt finns uppgifter om att som mest fem människor i Europa utanför Ryssland kan ha dödats av icke-rabiessmittad, vild varg (Spanien åren 1957, 1959 och 1974). Ytterligare som mest fem andra bedöms ha dött av rabies efter att ha blivit bitna av rabiessmittade vargar (Lettland 3 st, Estland 1 st och Slovakien 1 st).Det enda trovärdigt dokumenterade tillfälle hittills, då varg dödat människor i Sverige, skedde i Gysinge 1821, och det var en varg som tidigare hållits i fångenskap och sedan släppts ut i skogen, utan att någonsin ha lärt sig att jaga."
 

Ja, i ser, 1821 har det hänt att en varg attackerat en människa till döds i Sverige. 
Varje år skadas eller dödas människor i närkontakt med ilskna älgar, kvigor, tjurar, renar, kronhjortar, hundar, ja till och med rävar har gett sig på spädbarn och rådjur anfallit villaägare. Flera människor dör varje år i Sverige av getingstick, och någon dör av huggormbett.
 
GETINGAR är alltså farligare än vargar... vi ska vara stolta att vi har något så vackert som varg i vår skog och mark, och det är något vi ska vara mycket rädd om.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0